Professioneel analoog

De meeste van onze professionele apparatuur werkt in de VHF-band (146-174 Mhz). Er zijn echter ook apparaten beschikbaar die werken in de UHF-band (440-470 MHz).

Voor professionele apparatuur is een gebruikerslicentie vereist, die moet worden aangevraagd bij het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). Wij zorgen gratis voor alle formaliteiten met het BIPT. De hoogte van de vergoeding is evenredig met het benodigde vermogen, de gebruikte bandbreedte en het aantal apparaten. Ondertekening van deze licentie garandeert de gebruiker dat er geen interferentie wordt veroorzaakt door andere radionetwerken en dat het gebruik volledig in overeenstemming is met de wet.

Kenwood TK-2000 handheld

Dit apparaat zendt uit met een vermogen van 1 tot 5 W, waardoor een verbinding over meerdere kilometers mogelijk is.

Hij werkt op maximaal 16 kanalen. Het lichte gewicht en de compacte afmetingen zijn essentiële pluspunten.

Dankzij de autonomie kan hij bij normaal gebruik meer dan 12 uur werken.

Het werkt met alle audio-accessoires (oortjes, afstandsmicrofoons, dempers, enz.) die ontworpen zijn voor Kenwood “2pins” apparatuur.

Hij wordt geleverd in een schokbestendige, waterdichte behuizing, waarin de snelladers zijn geïnstalleerd.

Meer informatie?
Bekijk hier het gegevensblad: fiche_tech_TK2000

Mobiel Kenwood TK-780

Dit apparaat heeft een maximaal vermogen van 25w. Het mobiele apparaat is ontworpen voor installatie in een voertuig. Dankzij de magnetische antenne op het dak is de communicatie zelfs effectief wanneer het voertuig in beweging is. De voeding (12 V) wordt geleverd door de accu van het voertuig.

Kenwood NX-700 docking station

Het vaste station completeert het netwerk waarvoor binnenshuis dispatching vereist is. Het heeft een netvoeding nodig en werkt idealiter met een externe antenne.

Dit model kan werken in analoge, digitale (Nexedge) of gemengde modus, met een uitgangsvermogen van 1 tot 25w.

Kenwood TKR-750 relais

Het relais (repeater) wordt gebruikt om het bereik van draagbare en mobiele apparaten en vaste stations te vergroten. Dit is het centrale punt van het netwerk. Het wordt daarom oordeelkundig geplaatst ten opzichte van het terrein en de antenne wordt in een onbelemmerde omgeving geplaatst.

Het maakt communicatie mogelijk tussen alle apparaten over lange afstanden (meerdere kilometers), met behulp van 2 frequenties per communicatiekanaal. Het gebruik van een relais is volledig transparant voor de gebruiker, die zijn radio (draagbaar, mobiel of vast station) op de traditionele manier gebruikt.

Analyse radiobereik

Als je een netwerk nodig hebt dat verbindingen over lange afstanden vereist (bijv. autorally’s, wielerwedstrijden, grote sportevenementen, enz.), kunnen we de dekking van je werkgebied garanderen.

Er wordt altijd een analyse van de propagatie van de netwerkstations uitgevoerd, gebaseerd op het terrein en de geografie van je evenement. De resultaten van de analyse worden weergegeven op een kaart of kunnen worden bekeken op Google Earth.

Voor de beste dekkingsresultaten is het belangrijk om de ideale locaties en hoogtes van de gebruikte antennes te bepalen.

We hebben een breed assortiment antennes en apparatuur om ze op hoogte te installeren. We gebruiken lichte telescopische masten (van 2 tot 6 m) of pneumatische masten gemonteerd op trailers (van 12 tot 20 m).

Voorbeelden van aansluitingen voor grootschalige evenementen, gemaakt op 10w vermogen (mogelijkheid om op maximaal 25w te werken):

– Gembloux-Namur-Ciney-Profondeville in de Rallye de Wallonie ;

– Theux-Spa-Ferrières in de Spa Rally;

– Bièvre-Bouillon-Gedinne in de Rallye de la Semois.

Accessoires

Of het nu gaat om draagbare apparaten of vaste stations, we kunnen je verschillende soorten accessoires aanbieden:

– Oren ;
– Microfoons op afstand ;
– Lichtgewicht headsets (voor draagbare of vaste stations) ;
– Geluiddemperhelmen ;
– Kraanpedalen (voor vaste stations) ;